Herdenken en discussiëren…

For our Dutch readers
NL collage

Voor de jaarlijkse dodenherdenking sprak Simon in Boekhandel Blankevoort in Amstelveen, De Amsterdamse Boekhandel in Buitenveldert en de Literaire Salon van Boekhandel Jimmink in Amsterdam. De opkomst was overweldigend. Sommige bezoekers waren van ver gekomen. Het was steeds een gemêleerd, mondig publiek waardoor interessante discussies ontstonden. Over de psychische averij van de Tweede Wereldoorlog (de Holocaust en de Japanse bezetting – in beide gevallen werden de overlevenden schandalig behandeld) en over het herdenken, nu en in de toekomst. Het waren intieme, sfeervolle, liefdevolle bijeenkomsten.

pub4

1 thought on “Herdenken en discussiëren…

  1. Het boek ‘Van binnen is alles stuk – Herinneringen van vernielde generaties’ heeft mij diep getroffen. De terugkeer na de Tweede Wereldoorlog van de ontwrichte gezinnen, de ouders niet wetende hoe met hun kinderen om te gaan. Het boek heeft mij doen huilen maar toch ook zeker doen lachen. Prachtig zoals de ‘Partners in Crime’ worden neergezet. Simon je hebt mij heel waardevolle leesuren gegeven, waarvoor mijn diepe dank, Jeanne van Hellemond.

Leave a message

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s