IN MEMORIAM: RONY BOONEN

Vandaag was de uitvaart van de Belg Rony Boonen, een goede vriend en collega; strijder tegen discriminatie en antisemitisme. Hij overleed vorige week op 76-jarige leeftijd. Op verzoek van de familie hebben wij gewacht met publicatie.

De inkt van Rony’s pen siert vele boeken en geschriften. Zijn laatste boek dateert uit 2017. Tadeusz Panckiewicz; apotheker in het getto van Krakau, zo schrijnend in beeld gebracht in de film Schindler’s List. Rony was journalist in hart en nieren. Zijn reportages en interviews waren krachtig en beeldend.

Onze laatste ontmoeting was in het station van Antwerpen. Waar anders? Wij deelden een eenvoudige lunch, voerden een urenlang gesprek dat niet van emotie en humor was gespeend. Hij schreef er een beeldschoon verhaal over in Joods Actueel, dat alleen uit zijn literaire pen kon vloeien.

Aan de veelvuldige berichtjes over en weer is nu een eind gekomen. Wanneer het verdriet van zijn verscheiden draagbaar wordt, resteren de talrijke dierbare herinneringen.

Wij condoleren Mieke Meersseman en andere nabestaanden.

Leave a message

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s