Ons Jodendom

Ons Jodendom werd door de scherpzinnige, indringende artikelen van negentien van naam bekende Nederlandse joden een indrukwekkend document. Een waardevolle literaire erfenis die eindredacteur Dick Houwaart achterliet. Houwaart overleed in december 2016. Hij was gelukkig met het resultaat dat hij – vlak voor zijn dood – als volgt beschreef: “Het is verrassend goed, prima niveau, een prachtig beeld van het joodse leven in de eerste decennia van de 21ste eeuw. Het is daardoor meer geworden dan een bundel, maar een document van grote betekenis.”

image001a

In 1980 stelde Houwaart Mijn Jodendom samen, dat in positieve zin veel losmaakte, vooral na een televisiespecial van NCRV Hier en Nu. Het werd in vrijwel alle kranten geprezen. Dit boek doet daar zeker niet voor onder en zal wederom veel reacties teweeg brengen. Dat is ook de bedoeling van de scribenten.

Aan de bundel werken mee: Hetty Berg, Annet Betsalel, Nathan Boosman, Eric Bremer, Menno ten Brink, Jaap Cohen, Nathan de Haas, Simon Hammelburg, Dick Houwaart, Lody van de Kamp, Hanna Luden, Jessica Meijer, Leo Mock, Evelyn van Pinxteren, Marianne van Praag, Renée Sanders, Emile Schrijver, David Simon en Jehoeda Vorst.

Uitgeverij Ipenburg (ISBN 9789070105280 / Paperback / 300 pagina’s / €28,50)

NU OVERAL VERKRIJGBAAR IN DE BOEKHANDEL EN ONLINE:

45-ako 45-bol 45-bruna 45-eci 45-primera

VOLG AL HET NIEUWS OVER ONS JODENDOM NU OOK OP FACEBOOK!

KLIK HIER VOOR RECENSIES!

Leave a message

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s